Jancsi és Juliska

Jancsi és Juliska táncmese (VSG kamarabalett)

Jelenleg nincs műsoron!
TáncMese
2009

Az eredeti Grimm történet alapján érthető és esztétikus táncmozdulatokkal táncművészek személyesítik meg a karaktereket!
Az előadásban inimálisra csökkentettük az agressziót, ill. rengeteg humorral, komikummal színezzük az esetlegesen félelmet keltő szituációkat! Célunk, hogy ne csak a gyermeknézők, de az őket kísérő felnőttek is jól szórakozhassanak!
Az első jelenetekben Jancsi és Juliska játékos és mulatságos erdei útját láthatjuk, később a Szabó Csaba képzőművész által tervezett látványos Mézeskalácsházból a mézeskalácsok alól kerül elő a boszorkány. A gonosz asszonyság ezután persze számtalanszor pórul jár! A boszi fekete cicája a gyermekek oldalára átállva Juliskával sokszor rászedi a gonosz boszorkányt, aki a végén persze elnyeri a méltó büntetését!
Különlegesség, hogy a darabban a kemence is életre kel, hiszen egy táncművész bújik a tűz "lángoló bőrébe".
A darab végét vidám örömtánc zárja ám addig még sok látványossággal így egy varázsgömbbel, egy kincses ládával és más meglepetésekkel is megismerkedhetnek a nézők!

Az aláfestés klasszikus
zene! Mozart, Sztravinszkij, Beethoven, Debussy, Rachmaninoff, Csajkovszkij, legismertebb műveinek legszebb dallamai csendülnek fel a Jancsi és Juliska TáncMesében!

Az előadást elsősorban gyerekeknek, de 0-100éves korig minden érdeklődőnek szeretettel ajánljuk!


Szereplők: Annus Beáta, Vass Márta, Hankó György, Vass Sándor Gergely

Rendező-koreográfus: Vass Sándor Gergely

Rendezőasszisztens: Annus Beáta

Jelmez: Szaniszló Tímea

Díszlet: Szabó Csaba

TÚL A 100. ELŐADÁSON!
Csoportkép a főszereplőkkel
Jancsi és Juliska otthon...
Jancsi és Juliska a mézeskalácsháznál
A boszi cicája