Újdonság! CSECSEMŐ(BABA) Színházi darab 0-5 éveseknek!

Társulatunk 2016 márciusától egy új előadással már a 0-5 éves korosztályt is megszólítja! Az új, csecsemőszínházi darab címe: "A VARÁZSSZEKRÉNY MESÉI"
A különleges előadásban klasszikus zene, tánc és minden egyes pillanat a legkisebbekre hangolva! A "Varázsszekrény meséi" már rendelhető!
Részletek:
Az esztétikai élmény közös megélése, későbbi otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíthet talán a legtöbbet. Ezt felismerve készítettük el egyedülálló előadásunkat, amelyben a klasszikus zene és a tánc ősi egysége által születik meg egy interaktív előadás, amelyben egy csodás gyerekszoba játékfigurái elevenednek meg egy varázslatos szekrény rejtekéből.

A Csecsemőszínházról:
A csecsemőszínházi műfaj a kilencvenes évek végén Norvégiából a Glitterbird projekttel, Olaszországból pedig a Small Size-zal indult világhódító útjára. Célja, hogy a gyerekek művészeti értelemben elhanyagolt négy évesnél fiatalabb korosztályának is lehetősége nyíljon a színházi élmény megtapasztalására. A legkisebbeknek szóló előadások készítői figyelembe veszik a korcsoport sajátosságait: kerülik a hirtelen hang- és fényeffektusokat, és a produkciók tempóját úgy választják meg, hogy a kicsiknek legyen idejük a mozgások, változások nyugodt, elmélyült szemlélésére. A 30 percben maximalizált előadások alatt sosincs teljesen sötét a nézőtéren, hogy az eltipegők biztonsággal visszataláljanak szüleikhez, a produkciók végén pedig maguk is kézbe vehetik, kipróbálhatják a színpadon látott játékokat. Mára a csecsemőszínház világszerte ismertté és elismertté vált, a VSG Táncszínház idéntől tűzi műsorra a „VARÁZSSZEKRÉNY MESÉI –Táncoló játékok” C. csecsemő színházi előadását! Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra. Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen. Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja - még az anyaméhben - és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz!